Diputació de Girona

 

Fitag als municipis

 

 

Un any més arrenca el FITAG, i amb ell la seva secció FITAG Municipis. Una secció que amb la màgia del teatre, uneix l'esperit de convivència i la visibilització del territori.

La màgia del teatre que dóna l'oportunitat i possibilita a unes companyies estrangeres a dur el seu teatre més enllà de la ciutat de Girona, fins a uns Municipis on d'una altra manera difícilment hi arribarien. Al seu torn, els habitants d'aquests Municipis tenen l'oportunitat de viure i veure maneres diferents de fer el teatre, comprovant que el llenguatge de l'art és universal.

L'esperit de convivència que fa que dues companyies, una estrangera i una local, comparteixin una jornada d'intercanvi, en aquest cas cultural i artístic a cada un dels Municipis. Una jornada sens dubte enriquidora per als membres de les dues companyies, on tots poden aprendre de tots durant un dia.

I la visibilització del territori perquè aquest projecte, sent com és fruit de la Diputació de Girona, no pot per menys que créixer com ho fa arreu de les comarques gironines, fent que per un dia, cada Municipi comparteixi amb Girona el plaer de formar part d'aquesta festa del teatre amateur.

Un projecte que va néixer l'any 2008 amb 4 Municipis, i que ha arribat als 12 de l'edició anterior. Aquest any en tenim 11, i l'any vinent celebrarà els deu anys, veurem amb quin nombre de participants. Ens posa contents veure com any rere any, un FITAG Municipis més que assentat, creix i expandeix la il·lusió d'aquest Festival per tot el territori gironí, i desitgem que així segueixi.

Jordi Murillo Giralt
Responsable de FITAG Municipis 2017