PRESENTACIÓ

Durant cinc dies, del 25 al 29 d’agost, les comarques gironines tornaran a ser l’epicentre del teatre amateur. Ho seran amb la dinovena edició del FITAG i, especialment, amb els milers de persones que el festival mobilitza com a espectadors.

El FITAG és ja molt més que un festival. És una marca, una filosofia, una manera de viure i sentir el teatre no professional, amb passió, il·lusió i, sobretot, des de la voluntat de teixir i gaudir de les relacions humanes que l’esdeveniment propicia.

L’any passat el FITAG va aplegar més de tretze mil espectadors als onze municipis que van acollir algunes de les trenta-set funcions programades. Una xifra rècord que esperem superar aquest 2020 i que reforça encara més el posicionament de la demarcació com una destinació cultural de primer ordre.

Amb el mateix afany descentralitzador de sempre, aquest 2020 el festival mantindrà el compromís amb la proximitat i, més enllà de Girona, estendrà les propostes a Campdevànol, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres. Una fórmula d’èxit que s’adiu i es complementa amb la funció de cooperació municipal de la mateixa Diputació.

El FITAG és també una finestra al món. Una oportunitat per afavorir l’intercanvi cultural, per promocionar internacionalment casa nostra i les companyies de teatre gironines i, alhora, per nodrir-nos de les experiències i projectes teixits a països remots (i el que és més enriquidor: fer-ho de la mà de persones amb llengües, cultures i realitats diferents de la nostra).

En definitiva, tenim molts bons motius per apostar aquest any també pel FITAG. Fins i tot, n’hi ha un que beneficia la salut de cadascú: l’efecte balsàmic del festival a què fa referència l’eslògan d’aquest any. Rebaixem les càrregues mentals, refresquem l’esperit i gaudim del teatre i la cultura!

 

Albert Piñeira
Vicepresident segon de la Diputació de Girona

CONTACTE

Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el director del Festival. Sr. Martí Peraferrer
Tel. +34 679 201 767 / 972 202 013