4 històries de teatre breu

Dijous 26 d’agost, divendres 27 d’agost, dissabte 28 d’agost.
CaixaForum Girona, 11h

Ifigenia inmóvil (Cuba)

 

Sinopsi

Clitemnestra, mare soltera atrapada en una realitat social que la supera, espera amb angoixa qui va ser el seu marit, Agamenón, i pare de la seva immòbil filla Ifigenia. Una visita inesperada d’un jove que fuig de la policia fa que la seva quotidianitat canviï, i exacerba les seves pors i les seves passions.

Breu història del grup

Teatro Pinos Nuevos és una companyia que es va fundar el 8 de desembre de 1977 a Isla de la Juventud (Cuba) amb l’objectiu de desenvolupar un moviment teatral juvenil que satisfés les necessitats i exigències d’aquest públic, creant una dramatúrgia pròpia que deixés empremta en el quefer teatral del país. Anys més tard, el col·lectiu assumeix una altra tasca poètica inserint una dramatúrgia més oberta dins un context universal en què el llenguatge gestual, l’espai i la paraula defineixen en la seva essència la línia estètica i estilística del col·lectiu.

 

Un cadàver actuant (Girona)

Sinopsi

Després d’una guerra, el món mai no torna a ser el mateix. Es produeixen tota mena de canvis, des dels més evidents, com el model de govern, fins als més petits, en la mentalitat, sobre determinats assumptes. Un d’aquests assumptes sempre ha estat l’art, la funció, la percepció i els objectius del qual han canviat (i canvien) al llarg dels anys, i que molts cops s’han vist reprimits. Aquesta repressió és la realitat de Jaume Gavilán, que busca organitzar amb èxit petites funcions clandestines per poder fer arribar l’art a tots els que encara no hi han renunciat.

Breu història del grup

La companyia Theatrum Mundi va néixer l’any 2018 gràcies a Martí Rodríguez i Àlex Castro. El grup es va constituir per representar la seva primera obra, Les santes nits, amb l’objectiu de fer visibles problemàtiques actuals i properes, i des d’aleshores aquesta és la línia dels seus espectacles: fer crítica i denúncia social, sense condicions. L’associació està plantejada de manera que els seus membres, a més de desenvolupar projectes col·lectius, puguin dur a terme els seus projectes individuals amb el suport de la companyia. Un cadàver actuant és el tercer projecte de la companyia, i el segon creat pel tàndem Rodríguez-Castro.

 

Nopoleó (Girona)

Sinopsi 

Quan la seva vida personal i professional es barregen mentre fa la presentació de la seva tesi, una historiadora ha de decidir què és més fàcil: convèncer el tribunal que Napoleó Bonaparte mai no va existir o bé organitzar un casament?

Breu història del grup 

Mar Caulas presenta el seu primer projecte amb l’objectiu de fer un teatre còmic i distès que, alhora, acosti la història al públic general.

 

Oblidar qui sóc (Girona)

Sinopsi

Els adéus. Un adéu pot deixar en nosaltres algunes seqüeles, pot venir acompanyat d’enormes muntanyes carregades de caixes plenes a vessar d’objectes inútils que traslladem d’un lloc a un altre, que ens aferren al record, no-material, que els ulls no perceben: que percep el nostre cap. La nostra protagonista es troba immersa en un circuit fantasiós sense sortida que no fa sinó alimentar el desastrós passat que omple i reomple les caixes que carrega amb ella.

Breu història del grup

Naomi Dragan comença la seva formació a l’escola gironina El Galliner, en què, al llarg dels anys que hi passa, participa de diferents activitats que la porten a representar peces de creació col·lectiva per iniciativa pròpia, guanyant així experiència i taules damunt de l’escenari. Interessada pel teatre textual i el físic, també ha fet alguna incursió en el cinema, actuant en curtmetratges rodats a les comarques gironines. Amb aquest monòleg, que ella mateixa ha adaptat de la dramaturga Sarah Kane, ens presenta un personatge trastornat, ple de controvèrsies, complex.