Activitats paral·leles

Dissabte 31 d’agost.

Aula Magna. Casa de Cultura de Girona, 12h

Obert a tothom.

Presentació pública del projecte:

 

DE L’ESCENARI A LA PANTALLA.

Kinema Girona Produccions vol endegar un projecte exclusiu per a la realització d’una sèrie de ficció en català a Girona i comarques, en el àmbit de la producció no professional.

L’actual oferta de practicants i estudiants en l’entorn de la producció audiovisual, anima a la productora a desenvolupar aquest projecte, amb la intenció de promocionar als participants en unes pràctiques, que poden donar l’oportunitat de treballar en un projecte real i que pugui ser difós, aprofitant les diversos canals de comunicació actuals. També una plataforma per donar a conèixer nous valors de la interpretació, la producció i la direcció escènica.

Per aquest motiu hem desenvolupat un estudi planificant un pla de rodatge en base a la realització d’un programa pilot de mostra, com a primera  experiència per avaluar l’organització, el pla de treball i la futura continuïtat de la sèrie local.

El programa pilot parteix de deu seqüencies triades aleatòriament de la bíblia general de la sèrie, localitzades en espais naturals de Sant Pol de Mar, Sant Gregori i de La Vall del Llémena.

La interpretació és a càrrec de diversos actors i actrius del grup de teatre Increixendo i altres components de diferents grups i escoles de teatre de les comarques gironines.

Partint d’uns arguments propers, la sèrie vol reflectir les vivències d’uns entorns de poble i de ciutat, on la vida quotidiana es posa en evidencia amb totes les seves vicissituds, amb el títol genèric de “Pecats i Mortals”. La idea original ha estat escrita i dirigida per Joan Roura, realitzador de cinema i televisió.

 

Joan Roura
Promotor i realitzador