Amniótica

Dissabte 28 d’agost.
Centre Cultural La Mercè de Girona, espai Escenamateur, 19 h.

Sinopsi

Amniótica relata els últims seixanta minuts de vida de l’astronauta Tom Major, després de produir-se una fallada irreparable a la nau. Aquests minuts els passa en conversa amb Ana Clark, l’astrofísica que des de la base central intenta ajudar-lo i acompanyar-lo en els seus últims moments. Cap dels dos té la certesa de ser escoltat per l’altre, en una comunicació que, a causa de problemes tècnics, es veu interrompuda constantment. En aquests seixanta minuts, tots dos rememoren les seves vides, plenes d’il·lusions i insatisfaccions, i tracten temes com el sentit últim de l’existència, les seduccions del poder, les ambicions humanes i, per descomptat, la mort. Al llarg d’aquest diàleg, que és en realitat un monòleg de Tom Major, una conversa sense ressò amb una dona sense rostre, assistim al desenvolupament d’una història d’amor inevitable i intensa, una connexió a través del sentiment entre dues persones que es troben a milions de quilòmetres de distància.

Breu història del grup

Més que una companyia, Producciones El Dramaturgo funciona com un nexe entre persones del sector teatral. D’aquesta manera, els projectes s’enriqueixen amb varietat, sense perdre el seu segell, que intenten que sigui present en tot el que fan. Encara que actualment treballen en dues obres, Las sillas  i Amniótica, són un altre parell les que estan en procés de creació.

Las sillas, de Ionesco, va ser la primera obra que van estrenar. D’aquesta tragicomèdia de l’absurd van passar a una tragèdia espacial, Amniótica, sense perdre aquesta recerca constant per descobrir més sobre la vida. Amniótica va ser una de les obres seleccionades en la XII edició del Festival Mutis de Barcelona ​​i recomanada per El Periódico de Catalunya. A més, compta amb una gira per diferents punts del territori espanyol.