Contame un cuento i La gitana lula

Dijous 25 d’agost // Al carrer. FITAG Barris, barri de Santa Eugènia // 12 hG
Grupo de Teatro Independiente El Garaye (Argentina) i Cuenteatro (Mèxic).

Amb el suport de
Ajuntament de Girona – Area de ciutadania, participació i dinamització de territori.

SINOPSI CONTAME UN CUENTO

Contame un cuento… Quantes vegades ho hem demanat? Quantes vegades ens ho han demanat? El Garaye ha vingut des de l’Argentina a fer això. A explicar alguns contes i llegendes de la seva terra. Històries molt diferents entre elles, però que també s’assemblen bastant. Totes s’expliquen i totes s’escolten. Aquest espectacle és això: el gust d’explicar i escoltar.

BREU HISTÒRIA DEL GRUP “GRUPO DE TEATRO INDEPENDIENTE EL GARAYE”

El Garaye va néixer l’any 1992 i ha participat en diferents festivals internacionals, que l’han portada a França, els Estat Units, Cuba, el Marroc, l’Uruguai i Amèrica Central. També ha fet gires per Espanya i ha participat en tres edicions anteriors del festival FITAG.

_________________________________________

SINOPSI DE LA GITANA LULA

La gitana Lula recorre espais oberts i tancats per explicar històries. Avui ens pregunta i ens explica per què els elefants són grisos. Ens narra la baralla entre els elefants blancs i els elefants negres quan descobreixen la diferència de colors que tenen, a través del joc i la interacció. També juga amb els nens i nenes que assisteixen a la combinació dels colors, treballant la consciència infantil sobre la inclusió i la importància que té tot ésser vivent, i respecte a tenir cura de la naturalesa i a cultivar el valor de l’amor davant les guerres.

BREU HISTÒRIA DEL GRUP “CUENTEATRO”

Aurora Antonia Hernández Bonilla va crear el grup de teatre Cuenteatro per treballar a partir dels drets dels infants que va establir la Convenció de les Nacions Unides de l’any 1989 i pels quals vetlla la UNICEF. Amb aquest objectiu va crear el personatge de la gitana Lula i amb ella recorre diferents espais oberts i tancats, públics i privats, per tal d’entretenir i educar interactivament els nens i nenes. A partir d’un conte, crea històries i a través d’aquestes històries desperta la consciència infantil de la tasca i la responsabilitat d’adquirir els seus drets com a infants.