Crònica – a Lloret de Mar: pluja d’aplaudiments al Kumen Teatro d’Astúries

Crònica – a Lloret de Mar: pluja d’aplaudiments al Kumen Teatro d’Astúries

Ahir, últim dia d’aquest agost calorós i plujós, el FITAG MUNICIPIS 2018 tenia la seva última jornada i una de les localitats involucrades en la gran conspiració del teatre amateur era, com des de fa uns anys, Lloret de Mar, que sempre ens obre les portes del seu moderníssim teatre.

Ací van actuar el grup Kumen de Langreo (Astúries), després d’haver superat la prova de la jornada de convivència. A Lloret hi ha peculiaritat de qué són dues (i no només una, com en la majoria dels llocs) les companyies d’acollida: l’Associació Teatral i Cultural Muekka i el Quantus Teatre, que sempre participen activament en les jornades del FITAG.

A més vam tenir a bord la nostra col.laboradora Rocio Fernández Llopis, que relata en la seva crònica: “La jornada ha sigut molt enriquidora i familiar. La companyia de Kumen ha conegut el coster poble de Lloret de Mar i els seus encants. Han fet una visita per la localització en companyia de Quantus que els ha ensenyat la parròquia de Sant Romà i les platges del mediterrani. En companyia de Muekka també han compartit un dinar típicament català on no hi ha faltat una extraordinària Fideuà, escalivada i de postres, coca de Sant Joan. Han acabat la jornada fent compres d’última hora i assajant amb l’equip tècnic el seu espectacle “La Comédia de Miles Gloriosus” amb el qual han guanyat més de 40 reconeixements. A les nou en punt les portes s’obrien i més de cent espectadors han omplert els seients del Teatre Municipal. La obra que representa una comèdia interpretada per grans llegendes de Roma ha estat acollida amb grans rialles i ha acabat amb el fort aplaudiment d’un públic agraït. Els components de Kumen marxen a Girona amb grans lligams professionals i familiars, on esperen poder tornar a participar al Fitag 2019 i gaudir de la gran rebuda per part del cambrer del Teatre de Lloret, en Quim, i l’acompanyament de les dues companyies locals.”

A sota trobareu les fotos que documenten el dia:

  1. Sortida matinal de Girona amb la Rocio Fernández

    2. Dinar i convivència entre la gent del teatre a Lloret de Mar


    3. Muntatge, públic i funció al majestuós Teatre de Lloret