Cuentos de gabotino i La gitana lula

Divendres 26 d’agost // Al carrer. FITAG Barris, barri de Sant Ponç // 12 h
Bola 8 (Argentina) i Cuenteatro (Mèxic)

SINOPSI DE CUENTOS DE GABOTINO

Aquest espectacle té com a protagonista a un explorador que va buscant històries i contes de país en país, per explicar-les a tots els nens del món. Defensor de la infància, els animals i la naturalesa, el mateix Gabotino s’introdueix dins de la història enfrontant-se a tots els perills. No fa servir armes, violència ni discursos complicats. Intenta fer veure als infants la importància de fer servir la imaginació, l’art i els drets dels éssers humans. Missatge inclusiu. El conte que en aquesta oportunitat presenta és: El dia que van amagar els animals del món.

BREU HISTÒRIA DEL GRUP BOLA 8

El grup Bola 8 és una conjunció de persones vinculades a la cultura i al teatre, amb una direcció ben marcada de generar interacció amb sectors de la comunitat que hi tenen poc accés i produir continguts que permetin l’expressió de temàtiques de problemes socials. El grup Bola 8 es va formar l’any 2014 amb l’obra El Amateur, i des d’aquell moment l’ha dirigit Gabriel Faversani. El grup Bola 8 ha fet més de cent vint presentacions d’obres com Esperando la carroza, El Amateur, Locos de contento i Vine a verte. Ha representat aquestes obres en gires per tota la Patagònia, per ciutats de la Província de Buenos Aires i per països com Xile, el Perú, Bolívia i Mèxic. El grup Bola 8 produeix els dos festivals internacionals, el Festival Ensueños Latinoamericano de Teatro (FELT) i el Festival Ensueños Latinoamericano de Teatro Infantil (FELTI), a la Sala Ensueños, amb entrada lliure i gratuïta. També va crear el cicle teatral Vivas las queremos, que atén la problemàtica de gènere.

SINOPSI DE LA GITANA LULA

La gitana Lula recorre espais oberts i tancats per explicar històries. Avui ens pregunta i ens explica per què els elefants són grisos. Ens narra la baralla entre els elefants blancs i els elefants negres quan descobreixen la diferència de colors que tenen, a través del joc i la interacció. També juga amb els nens i nenes que assisteixen a la combinació dels colors, treballant la consciència infantil sobre la inclusió i la importància que té tot ésser vivent, i respecte a tenir cura de la naturalesa i a cultivar el valor de l’amor davant les guerres.