El Fitag inaugura avui la llibertat a Figueres

El Fitag inaugura avui la llibertat a Figueres

Com ve sent habitual en els últims anys, el Fitag Municipis obre la seva edició a La Cate de Figueres.

És avui, diumenge 26, a les 18h, amb una coproducció Catalunya-Marroc original del Fitag. El tema és la llibertat, amb textos en català, castellà i àrab, que som un festival internacional.

El nostre amic i enviat especial, Quim Serrats, ens explica així l’obra:

Exercices sur la liberté, és un dels darrers projectes teatrals produït per una coproducció pertanyent al FITAG. Hi col·laboren artistes provinents del Marroc amb un grup de voluntaris amateurs catalans, tots ells dirigits per Ismail Elfallahi. En aquest projecte podrem veure com diferents cultures i idiomes es barregen a fi de parlar sobre el concepte de llibertat. Els artistes han treballat mitjançant el gest i l’expressió corporal per a mostrar diferents situacions d’opressió. Les quals podem observar, per exemple, en algun cas on hi ha una prohibició de la llibertat. Aquesta obra tracta de diversitat d’escenes les quals no tenen gaire relació entre sí, però que parlen d’aquest mateix concepte, la llibertat d’expressió. La metàfora que mostra l’obra, per tal d’il·lustrar el missatge, cerca on podem trobar la tan esperada calma, o on ser lliures en aquesta societat. Aquesta obra utilitza diferents idiomes; català, castellà, angles, francès, i fins i tot àrab; per tant és la unió de dues cultures que han trencat la frontera de les llengües i s’han unit per representar el seu art conjunt.”

Quim també ens relata com va la dinàmica de grup entre els actors:

“Es tracte d’un grup unit el qual es mou amb disciplina que imposa el director, al llarg de les classes han treballat processos de conexio de grup i tenien molta complicitat, tots tenien una implicació admirable i tots disposen de moltes ganes d’assistir al festival i aixo s’ha notat en el proces de treball i es podrà veure en el resultat.”

Fotos: ambient dels assajos i expectativa al voltant de l’estrena d’avui a Figueres.