El mercader de venecia

Dissabte 27 d’agost // Teatre Municipal de Girona // 19.30 h
Coproducció FITAG 2022 Galícia/Catalunya, Compañía de Teatro Noite Bohemia i FITAG

SINOPSI

Per al director de la Compañía de Teatro Noite Bohemia, Javier Fernández Mariño, «sempre va ser una partida, la vida és una partida». I aquest any 2022, la coproducció Noite Bohemia – FITAG us farà jugar una partida, d’escacs i gegant. Amb El mercader de Venecia us submergireu en una lluita de blanques i negres, per guanyar i per no perdre, ja que en això s’estructura aquest muntatge, entorn de l’anècdota del fracàs d’un aval i la reclamació sanguinària de l’usurer Shylock, d’una banda, i la relació amorosa entre el noble Bassanio i Porcia, l’òrfena bella i rica, de l’altra.

Malgrat que està tenyit de l’antisemitisme propi de l’època en què es va escriure l’obra, el personatge del jueu Shylock es revela com un dels grans tipus shakespearians i com el personatge de més categoria i vigor de l’obra. I sí: les tres parelles d’amants, que acaben feliçment unides en l’últim acte, representen el costat amable del drama. Aquest muntatge ens posa en un pla d’igualtat, és a dir, en les temudes taules, ja que al final tan dissortat és el mercader de Venècia amb el seu guany com el jueu amb la seva pèrdua, els autèntics protagonistes de la trama.

Una coproducció apassionant que fa treballar plegats actrius i actors gallecs i catalans. Una filosofia d’unió FITAG que aquest «mercader» ens permet viure i sentir. Que comenci la partida!