Electra.

Dijous 26 d’agost
Pati de la Casa de Cultura de Girona, 22.00 h.

Sinopsi

L’obra de teatre Electra de Sòfocles es basa en el famós mite grec d’Orestes. Explica la història d’una dona jove que espera que arribi el seu germà per poder venjar la mort del seu pare assassinant la mare i el seu nou espòs.

Un famós filòsof alemany va dir d’aquesta obra que havia significat la fi de la tragèdia. A partir de la lluita entre la raó i l’irracional, l’estat i la natura, la mesura i la desmesura, la individualitat i el cosmos, Dionís i Apol·lo, s’hi planta un dimoni, Sòcrates, i és aquest qui triomfa. Sí que és cert, però, que Electra ha estat concebuda com la tragèdia per excel·lència, per la seva estètica sublim i una factura impecable.

Breu història del grup

Noite Bohemia és una companyia de teatre juvenil que neix a l’IES Ramón Menéndez Pidal l’any 2008. Aquest projecte comença com a fruit de les inquietuds d’un grup d’alumnes que volien fer teatre al seu institut. Es tractava en principi d’un grup de teatre escolar que ha anat creixent al llarg dels anys, fins a convertir-se ara en una de les companyies de teatre juvenil més reconegudes nacionalment i internacionalment. Actualment té una programació estable, amb una gira anual que recorre els teatres més prestigiosos d’Espanya i l’estranger: com el Teatre Colón de la Corunya, el Teatre Romà de Sagunt, el Teatre Romà de Mèrida, el Teatre Jovellanos de Gijón, el Teatre Campos Elíseos de Bilbao o el Teatre Romà d’Itàlica a Sevilla i el Teatre Gil Vicente (Coimbra, Portugal), entre d’altres, i amb més de deu mil persones de públic per temporada.