Esperando a Godot

Dimecres 25 d’agost
Sala La Planeta de Girona, 18 h

Sinopsi

L’obra es divideix en dos actes, i en ambdós apareixen dos vagabunds anomenats Vladimir i Estragón, que esperen en va al costat d’un camí un tal Godot, amb qui (potser) tenen alguna cita. El públic mai no arriba a saber qui és Godot, o quin tipus d’assumpte hi han de tractar. A cada acte, hi apareixen el cruel Pozzo i el seu esclau Lucky (en anglès, ‘afortunat’), seguits d’un noi que fa arribar el missatge a Vladimir i Estragón que Godot no vindrà avui, «però demà segur que sí».

Breu història del grup

La companyia va ser creada l’any 2004, i la componen actrius i actors, ballarines i ballarins, i cantants. Tots ells són israelians oriünds de Llatinoamèrica. El teatre que fan sempre és bilingüe. Tots els seus projectes poden ser representats en hebreu o en castellà, i han participat en el FITAG en edicions anteriors. La primera producció, Te, tango y limón, basada en textos de l’escriptor israelià Hanoch Levin, va ser convidada al FITAG 2006. A las cinco de la tarde (Así que pasen 70 años) va ser una producció d’homenatge als tres-cents brigadistes de Palestina-Israel que es van enrolar a les Brigades Internacionals durant la Guerra Civil espanyola. Hi va participar Marta Miro, de Sevilla, i es va poder veure a Galícia i França.

En el FITAG 2018 aquesta companyia també va participar en una coproducció FITAG a tres bandes entre Israel, l’Argentina i Catalunya, estrenant l’obra d’èxit Palabras encadenadas, de Jordi Galceran. L’obra que estrenen aquest FITAG 2021 és una adaptació molt personal de Tot esperant Godot, un treball conjunt entre actors i actrius israelians i gironins. Sota la direcció d’Efraim Barkan, proposen un treball teatral com a filosofia fraternal FITAG i símbol d’unió entre pobles i cultures.