Figueres

Figueres

Municipi: Figueres

Visita el web de l’ajuntament per cercar informació del municipi

MUNICIPI: Figueres – Preestrena coproducció FITAG 2018.
DATA: Diumenge 26 d’agost
HORA: 18h
ESPAI: Sala La Cate
PREU: 5 euros
OBRA: Exercicis sobre la llibertat.

COMPANYIA: Coproducció Marroc Catalunya FITAG 2018
PAÍS: Marroc-Catalunya
VENDA D’ENTRADES: A la taquilla de la Sala La Cate el mateix dia de la funció.
COMPANYIA LOCAL: TALLER DE TEATRE DE FIGUERES.

 

 

…………………………………………………………………………………………….

 

 

EL MUNICIPI

 

Figueres, ciutat eminentment comercial és la capital de l’Alt Empordà. Exhibeix el surrealisme en el seu Teatre-Museu Dalí i és completa la seva visita de museus amb els del Joguet i de l’Empordà.

La ciutat disposa d’un nombre important d’espais escènics dels quals cal destacar el Teatre Municipal el Jardí, la sala La Cate i l’Auditori Caputxins. Compta també amb el castell de Sant Ferran, la fortalesa del s. XVIII més gran d’Europa.

 

El municipi està situat a l’extrem nord-oriental de Catalunya. Amb una població de 45.000 habitants, és la ciutat més important de les properes a la frontera amb França, i articula un important nus de comunicacions que la converteixen en la porta d’entrada i punt de parada obligada de viatgers i turistes que entren i surten de la península. La vocació turística de la comarca converteix Figueres en el centre neuràlgic de la Costa Brava, una de les zones turístiques més importants de Catalunya.

 

 

INFORMACIÓ COMPANYIA DE TEATRE LOCAL

 

TALLER de TEATRE es va presentar el desembre de 2005 com un nou grup de teatre figuerenc amb seu al Patronat de la Catequística (“La Cate”), tot recuperant el nom del que havia desenvolupat la seva activitat en aquest local des de 1977 fins a 1981.

En un primer moment els espectacles s’adaptaren a les petites mides de la sala d’actes del Patronat, només per a 75 espectadors, i al seu elemental escenari, tot pensant en el moment en que disposarien de la sala d’espectacles renovada, la qual es va inaugurar en el 2011.

Aquests són els espectacles:
Bon Nadal? (2005) el qual va tenir una segona versió el gener de 2007.
La mort venia en taxi, (2006) una visió humorística de la mort, des de la perspectiva de quatre obres curtes: La meva apologia (Woody Allen); Apunt sobre la bellesa del temps a la clínica (JMª Benet i Jornet) ; La mort truca (Woody Allen); El mite de Prometeu (Rodolf Sirera).
I Palau i Fabre. Darrera els vidres: Josep, (2007) un espectacle de poesia homenatge al inesgotable poeta, narrador, assagista i dramaturg Josep Palau i Fabre, que vam plantejar en l’any del norantè aniversari del seu neixament, i acabà coincidint amb el del traspàs.
El follet Vladimir i La capseta de botons, (2009) espectacle infantil amb textos de Xavier Jové.
Apretats però no escanyats, (2009), espectacle sobre la vida, trajectòria política i periodística, dimensió teatral com a empresari i autor de l’empordanès Josep Pous i Pagès.
Parella de +/- 2, (2010), espectacle sobre el món de la parella, amb L’anada al teatre (Karl Valentin), Johan Johan, (Jhon Heywood) i Sopar per a un (Lauri Wylie).
Mig mapa del tresor (2010), espectacle infantil amb text de Xavier Jové.
Volpone, (2011), de Ben Jhonson.
Segona història de Fedra, (2013), en el centenari del neixament de Salvador Espriu, muntatge basat en la seva obra Una altra Fedra si us plau! i les circumstàncies de la seva estrena.
s (2016), de Jordi Galceran.