La comedia de las Lalis

Dimarts 24 d’agost 19h

Dimecres 25 d’agost. 19:30h
Teatre Municipal

Sinopsi

La comedia de las Lalis és una divertidíssima versió d’Els bessons de Plaute. Ambientada a la Barcelona dels vuitanta, es manté fidel a l’estructura dramàtica de l’original llatí però amb personatges extravagants de l’underground laietà (la «moguda» de la capital catalana), que conviuen amb d’altres, no menys curiosos, representants de la burgesia, i amb unes aventureres vingudes de Mèrida i acabades d’arribar a la capital catalana. Una sèrie d’equívocs per la semblança de les protagonistes, que aquí són bessones, conformen una comèdia absurda que farà gaudir el públic d’un espectacle en majúscula salpebrat amb números musicals i coreografies no menys jocoses.

Aquesta extraordinària coproducció del FITAG, defensada en escena per una sensacional companyia d’actrius i actors del territori nacional que dirigeix Jesús Manchón (autor també de la versió), girarà per Extremadura i Catalunya aquest estiu de 2021 i promet fer-nos vibrar a les butaques i tornar-nos a la normalitat a força de rialles.

Text del director

«Vine a Casar de Cáceres, a la trobada de FATEX, a fer un taller de teatre grecollatí. Després et quedes a dinar. Et presento Martí Peraferrer, director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, i ja t’ho explicarem». Aquestes van ser, aproximadament, les paraules de Pepe Martínez. Acabava el 2019 i el «ja t’ho explicarem» era un dels encàrrecs que més satisfaccions m’ha donat en la meva vida escènica: escriure i dirigir una versió d’Els bessons de Plaute, una coproducció d’Escenamateur i FITAG, protagonitzada per actrius, per estrenar l’estiu de 2020. Una pandèmia mundial després, amb l’avantatge de conèixer prèviament les virtuts escèniques i humanes de l’elenc, vaig abordar l’encàrrec de la versió amb tota la fidelitat a l’original que m’ha estat possible, tot i les crestes i les punxes. Barcelona, ​​anys vuitanta, punk, birra i equitació. Un enriquidor procés d’assajos en Casas de Reina i Navalmoral ha estat el llaç perfecte per a aquest regal que vaig rebre i que ara, espectador, vull compartir amb tu. Visca el teatre!

 

Jesús Manchón