La comedia de las mentiras

Dimecres 25 d’agost
Centre Cultural La Mercè, espai Escenamateur, 19 h

Sinopsi

Atenes. Dos germans, Hipólita i Leónidas, estan enamorats. Ella d’un jove anomenat Tíndaro, ell d’una jove anomenada Gimnasia, que, malgrat això, és flautista. Però ni Tíndaro ni Gimnasia són les parelles que el pare d’Hipólita i Leónidas, un avar recalcitrant, comerciant de vins, draps i lires, desitja per als seus fills. Actualment, es troba de viatge de negocis i ha deixat a càrrec de la casa la seva germana Cántara, la tia soltera, que porta més de quaranta anys esperant Filemón, el seu amor de joventut, que un dia va sortir a comprar figues i ja no va tornar. Hipólita vol escapolir-se amb Tíndaro, no sense abans aconseguir el dot que el seu pare es nega a pagar. Com ho aconseguirà? Mentint.

Breu història del grup

El grup Teatro Kumen té una trajectòria de més de trenta-vuit anys de promoció, difusió i dignificació del teatre amateur, la qual cosa constitueix un mèrit molt apreciable tenint present el panorama de participació social i cultural en la societat actual. Persones de totes les edats, formacions i professions diverses han trobat en Kumen un espai on canalitzar el seu interès pel món del teatre i contribuir a situar-lo en el lloc que ocupa en l’actualitat.

Sens dubte el millor aval de Teatro Kumen és el seu ampli i variat repertori teatral, amb més de seixanta-cinc espectacles estrenats, que ha representat en l’àmbit local, nacional i internacional. Amb una mitjana de cinquanta representacions anuals, té, per descomptat, el reconeixement obtingut a través de premis aconseguits en els diversos festivals, certàmens i mostres de teatre amateur en què ha participat. Especialment significatiu és el suport continuat que ha rebut dels conciutadans de Langreo, que han seguit la trajectòria de Teatro Kumen i han gaudit amb els seus espectacles. Aquest suport es va materialitzar l’any 2009 en l’acord unànime de la corporació municipal d’atorgar al grup la Medalla de Plata de l’Ajuntament de Langreo.

En el FITAG 2018 aquesta companyia també va participar en una coproducció FITAG a tres bandes entre Israel, l’Argentina i Catalunya, estrenant l’obra d’èxit Palabras encadenadas, de Jordi Galceran. L’obra que estrenen aquest FITAG 2021 és una adaptació molt personal de Tot esperant Godot, un treball conjunt entre actors i actrius israelians i gironins. Sota la direcció d’Efraim Barkan, proposen un treball teatral com a filosofia fraternal FITAG i símbol d’unió entre pobles i cultures.