La rateta

Dissabte 28 d’agost.
Petit FITAG, escenari FITAG de Nits, pati de la Casa de Cultura de Girona, 11 h.

Sinopsi

Adaptació del conegut conte «La rateta que escombrava l’escaleta», representat anys enrere per la companyia amb molt d’èxit a les comarques gironines i que els fa molta il·lusió presentar per als nens i nenes del FITAG.

Breu història del grup

El grup de teatre Sol Solet de Campdevànol va començar a fer teatre el 1982. L’objectiu era dedicar-se al teatre per a infants interpretat per adults. Sempre han pensat que si no ensenyem als nens i nenes a estimar el teatre, en el futur el teatre no tindrà espectadors. La companyia actualment alterna el teatre infantil amb el teatre per a adults.

Van participar tres anys seguits al concurs de teatre-vídeo convocat pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya presentant les seves obres al Saló de la Infància i la Joventut de Barcelona. Van ser seleccionats uns quants anys per participar dins la Campanya de Dinamització Cultural promoguda per l’Ajuntament de Girona, fent diverses representacions pels municipis. Durant sis setmanes seguides van representar les sessions matinals de teatre infantil al Teatre Goya de Barcelona, amb l’obra Un tresor de pirates. Han participat en diverses edicions del FITAG. Actualment representen l’espectacle Un esperit a la cadira per a públic adult.

Pel que fa al teatre de petit format, han escenificat Lectura poètica bilingüe, amb una selecció dramatitzada de poemes de grans autors espanyols i catalans adreçada al públic adult, i Un grapat de contes, l’obra que presenten aquest any al FITAG.