La sombra del tenorio

Dijous 26 d’agost
Centre Cultural La Mercè de Girona, espai Escenamateur, 19 h.

Sinopsi

La sombra del Tenorio és un dels principals títols de la dramatúrgia contemporània espanyola, escrit per José Luis Alonso de Santos, un dels creadors espanyols més insignes. Alonso de Santos, a partir del famós mite del Tenorio, elabora una història tendra i emotiva que explica les vicissituds d’un vell actor, d’aquests que s’han passat la vida recorrent pobles de l’interior del país i viu els seus últims dies en un pobre hospital, on l’assisteix una monja que ha fet vot de silenci.

El personatge que al llarg de tota la seva vida ha fet aquest vell actor no és altre que el de Ciutti, l’assistent de Don Juan Tenorio, i és natural que en aquest moment difícil de la seva vida aquest paper torni una i altra vegada a la seva memòria. Ell, però, explicarà a la silenciosa monja que en realitat hauria volgut fer el personatge de Juan Tenorio i el representarà per a ella una única i última vegada.

Tot aquest joc s’expressa amb un gran nivell d’humor i poesia, i amb un treball d’actuació excepcional del primer actor, Luis Orcajo, El Duende de Lerma, acompanyat per l’actriu Consuelo Redondo.

Breu història del grup

El setembre de 2010 es funda El Duende de Lerma, i amb el seu primer treball, La sombra del Tenorio, inaugura el corral de comèdies de parc temàtic Territorio ARTlanza. Un hombre de suerte s’estrena el 2012 i Miguelón, el hombre de Atapuerca el 2014. El Lazarillo de Tormes va ser el text triat per estrenar el 2015. Amb aquests treballs, la companyia ha recorregut gran part dels més prestigiosos certàmens nacionals de teatre amateur de tot el país. Els èxits, premis nacionals i guardons aconseguits passen dels dos-cents.