La piedra oscura

Dissabte 29 d’agost
Teatre Municipal de Girona, 19:30 h

Gratuït. Reserva la teva entrada

Sinopsi

L’acció se situa el 18 d’agost de 1937, durant la Guerra Civil espanyola. Un joveníssim soldat de l’exèrcit nacional vigila un tinent de l’exèrcit republicà en la sala d’un hospital a la província de Santander. Són moments per a les confidències, les emocions i les darreres voluntats i encàrrecs. El tinent és Rafael Rodríguez Rapún, el darrer amant de Federico García Lorca, que recorda la seva relació amb el poeta.

 

Breu història del grup

El Barracón és un grup d’aficionats que pertany a la FETAM (Federación de Teatro Aficionado de Madrid) i, com a grup universitari de la Universidad Complutense de Madrid, a la FETU (Federación Española de Teatro Universitario), de la qual és soci fundador.

El nom del grup és un homenatge a La Barraca, la companyia universitària de Federico García Lorca. Ha realitzat més de 25 espectacles: En la ardiente oscuridad i La doble historia del doctor Valmy (Buero Vallejo), La vida es sueño (Calderón de la Barca), Escuadra hacia la muerte (Sastre), El señor Ibrahim y las flores del Corán (Schmitt), El viaje a ninguna parte i Las bicicletas son para el verano (Fernán Gómez) i La piedra oscura (Conejero), entre d’altres.

És el grup de teatre més guardonat de la Universidad Complutense de Madrid, amb més de dos-cents premis. Amb La piedra oscura ha rebut més de setanta distincions en les categories d’espectacle, direcció, intèrprets, música, escenografia i il·luminació.