Les veus dels protagonistes: Marina Cusí Sánchez

Les veus dels protagonistes: Marina Cusí Sánchez

L’actriu Marina Cusí Sánchez participa aquest any en la coproducció pròpia del FITAG amb elenc català i marroquí. L’obra té com a títol “Exercicis sobre la Llibertat” i es va estrenar el passat diumenge 26 d’agost a La Cate de Figueres.

Marina ens relata les seves experiències en primera persona:

“«Exercices sur la liberté» ha reunit actors de dues cultures diferents i l’escenari de la Cate de Figueres ha acollit el resultat d’aquesta experiència d’intercanvi cultural. Des del Museu Dalí al Teatre Jardí, la ciutat de Figueres sorprenia tant als convidats marroquins com als catalans gràcies a les explicacions del Jaume, el director teatral figuerenc encarregat de la nostra rebuda. Per als primers, a qui se’ls obria un nou món, els pans i els ous i els bigotis de les parets i aparadors, tan nous per a ells, els fascinaven, mentre els actors catalans descobríem una nova dimensió de la ciutat gràcies a les paraules del nostre guia. Havent donat la ciutat per vista en un escàs matí, ens embotim en les nostres granotes blanques mentre les portes del teatre s’obren al públic que ve a veure les escenes nascudes dels diàlegs sobre la llibertat que s’han dut a terme aquests últims deu dies a les aules del Galliner de Girona.

Parlem sobre la llibertat d’expressió, la llibertat de pensament, la llibertat corporal, la llibertat de viatjar i sobre la manca d’aquesta. Quan algú o alguna cosa ens en priva. I el que és més important; parlem sobre què és per a cada un de nosaltres la «Llibertat». Quan tot s’acaba i sortim a saludar, el públic ens rep amb aplaudiments, comentaris, crítiques i allò que ens fa més feliços; reflexions. «Exercices sur la liberté», estrenada a Figueres el diumenge 26 d’agost del 2018, va aconseguir el que pretenia, fer reflexionar a aquells qui ens varen venir a veure sobre les diferents llibertats que ens envolten.”