Los locos de Valencia

Dissabte 29 d’agost
Pati de les Magnòlies (Espai ESCENAMATEUR), 23:30 h

Compra la teva entrada 5€

Sinopsi

Floriano, un noble jove, fuig del càstig per un crim que creu no haver comès. El seu amic fidel, Valerio, li recomana simular que és boig i amagar-se a l’Hospital de València, que és famós per l’atenció que dispensa als folls. Erífila, un bella dama que s’escapa de casa del seu pare amb un criat deshonest, veu com aquest menysprea el seu amor, la despulla de totes les seves pertinences i l’abandona mig nua davant la porta del mateix hospital, on els administradors es pensen que està malalta i la ingressen per força.

Los locos de Valencia es una comèdia urbana impregnada d’una atmosfera carnavalesca, molt de l’època en què va ser escrita i que ha arribat fins a nosaltres com una mostra de genialitat de Lope de Vega, amb una descripció perfecta dels personatges que no deixa cap moment de pausa a l’espectador.

 

Breu història del grup

UGTeatro neix a Múrcia el 2007, format per un grup de treballadors i amics de la UGTm amb l’objectiu de gaudir amb una activitat cultural i tractar, alhora, temes de caràcter social. Per això escullen obres en què la comèdia, la denúncia i la ironia hi són molt presents.

Per aquest grup, el teatre es fa per remoure consciències des de l’àmbit de la comèdia. També ha fet muntatges específics de petit format per recaptar fons i recollir aliments, amb col·laboracions solidàries i gratuïtes.

Des de l’any 2008 fins avui ha portat a terme diferents obres: Los caciques (Carlos Arniches), El parque de los locos (Jaime Cros), Juegos prohibidos i Colón, versos de arte menor para un varón il·lustre (Alberto Miralles) i, el novembre de 2019, Los locos de Valencia (Lope de Vega).