No vull ballar

Dissabte 1 de setembre
Sala La Planeta, 18.30 h

 

Sinopsi de l’obra

 

No coneixeràs  cap dona que no hagi patit mai una agressió o un abús masclista. Una companya de classe o de feina, una amiga, una cosina, la teva dona o la teva germana. Tu.

 

Aquesta obra és un repàs a tots aquells micromasclismes; aquells comentaris, pensaments i judicis a què totes ens enfrontem mentre creixem. Ja de nenes se’ns condiciona pel fet de ser-ho. Se’ns barren camins i opcions. Amb l’arribada a la maduresa sexual passem de ser criatures innocents a objectes de desig. I llavors arriba. L’abús. I et trenques.

 

A través de la dansa ens endinsem en la història d’una caputxeta que no es va trobar un llop, sinó  una «manada».

 

Breu història del grup

 

Aquest projecte parteix d’una pràctica escolar dels estudiants d’últim curs de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) de Barcelona. S’havia de dur a terme un espectacle de varietats i finalment es va optar per una obra crítica amb el masclisme narrada a través del monòleg i la dansa contemporània. Es va fer un càsting, del qual varen sortir els dos ballarins protagonistes i la resta de la plantilla.

 

L’obra es va estrenar a la mateixa escola el mes de febrer de 2018 i, gràcies a la bona rebuda per part del públic assistent, aquest estiu serà present a diferents festivals.