Sant Gregori

Sant Gregori

MUNICIPI: Sant Gregori
DATA: Dimecres 24 d’agost
HORA: 21 h.
ESPAI: Espai La Pineda
PREU: 4€ anticipada / 5 € taquilla / 3 € amb Targeta Cultura de Sant Gregori
OBRA: NO SOLO LOS PERROS LADRAN DE SED
COMPANYIA: Teatro Estudio 87
PROCEDÈNCIA: Bogotà, Colòmbia.
VENDA D’ENTRADES: a l’Ajuntament de Sant Gregori, a Cal Bolet o per internet a www.santgregori.cat
COMPANYIA LOCAL: Increixendo

 

EL MUNICIPI

Sant Gregori és un municipi ubicat al nord de la Comarca del Gironès, a l’entrada de la Vall de Llémena des d’aquesta comarca i a tan sols cinc minuts de la ciutat de Girona. Es tracta d’un mosaic de paratges bucòlics que es constitueixen des de la plana agrícola fins a la muntanya de Sant Grau i on les possibilitats lúdiques, culturals i gastronòmiques ofereixen un maridatge perfecte per gaudir d’una estada entretinguda envoltada d’un silenci que només es veu trencat pel cabal del riu Llémena o el cant del cucut.
L’accés per mitjà de la sortida 6B de l’autopista AP-7 garanteix ràpids desplaçaments fins a l’entrada de la vall, on aquest municipi es constitueix a partir de les poblacions de Cartellà, Sant Medir, Taialà, Ginestar, Constantins i part del nucli de Domeny, tot plegat envoltat d’un paisatge composat per camps de pastures i conreus, on una amplia xarxa de camins ens guien, ja sigui a peu, amb bicicleta o cavall, a través d’un ric patrimoni cultural d’ermites, castells, masos medievals, molins, fonts i molts altres indrets que ens permeten entendre l’origen cultural hi històric d’un dels espais més antics de Catalunya.
La gastronomia és un dels punts forts del municipi així com de tota la Vall de Llémena amb una gran quantitat d’establiments dedicats a la cuina tradicional. I una amplia oferta d’allotjaments de turisme rural.
Entre les nombroses celebracions que es realitzen a la vall, la més destacada és la Festa Remença, un esdeveniment de caire històric i itinerant que permet, a més de recordar les revoltes populars contra el tracte injust dels senyors de la vall, amb un ambient festiu i familiar, descobrir també els diferents racons naturals i monumentals que amaga la Vall de Llémena. Resulta també molt important la Fira del Pa i la Xocolata, destinada al públic familiar, i on es pretén donar a conèixer les possibilitats que ofereixen aquests dos productes i els seus derivats.
I en el pla cultural, tenim la Mostra d’Espectacles Familiars de Petit Format – MEG. I també el Festival de Tardor de música clàssica, que es caracteritza per celebrar-se en les esglésies i ermites del municipi de forma itinerant. Dins d’aquesta programació cultural cal destacar l’oferta de l’espai La Pineda de Sant Gregori, un equipament polivalent que compta amb una programació estable durant tot l’any de teatre, música, dansa i altres arts escèniques.
Sant Gregori acull alhora dues companyies de teatre amateur: el Grup Increixendo i els Rovellats de Cartellà.
L’accés es pot fer per la GI-531 a 7 km del centre de Girona (estació d’autobusos). Per l’autopista AP7 a la sortida 6B Girona O.
Enllaç ubicació Espai la Pineda

Telèfon: 972 42 83 00
Fax: 972 42 90 79
Web: www.santgregori.cat
Facebook: @ajsantgregori
Twitter: @ajsantgregori
Instagram: @ajsantgregori

 

INFORMACIÓ COMPANYIA DE TEATRE LOCAL

Grup: Increixendo

El grup de teatre Increixendo va nèixer l’any 2010 amb l’objectiu de revitalitzar el teatre amateur a Sant Gregori. Des dels seus inicis, el grup no ha estalviat ni temps ni esforços per oferir un teatre digne i de qualitat, tot canalitzant la seva creativitat i el seu treball a través tant d’espectacles de creació pròpia com d’obres d’autors reconeguts.

Els afanys de la companyia els han portat a ser presents al FITAG des de l’any 2014. Enguany presenta MOCKINPOTT de Peter Weis.

D’altra banda, la participació a la Campanya de Teatre Amateur de la Casa de Cultura de Girona, ha permès a la companyia portar el seu treball a diverses poblacions de les comarques gironines. L’any 2019, amb La cantant calba, van resultar premiats al Concurs de Teatre Amateur Rafael Anglada (Santa Coloma de Farners) i al XXXIIè Concurs de Teatre Català de Gràcia.

Estudi, rigor i diversió, són tres conceptes amb què la gent d’Increixendo s’obliga a conviure assaig rere assaig per mantenir la cohesió del grup i per seguir creixent tant artísticament com en reconeixement.

Increixendo també col·labora activament en la Mostra de Teatre Amateur de Sant Gregori (TEAM).

Pàgina web: increixendo.wixsite.com/teatre
Correu electrònic: increixendo@gmail.com
Facebook: @increixendo
Twitter: @increixendo
Flickr: @increixendo
Instagram: @increixendo