Skip to main content

¡Silencio, se piensa!

Producciones El Dramaturgo

Dimecres, 23 d’agost de 2023
Centre Cultural La Mercè, 19.30 h

Lloc d’origen: Jerez de la Frontera (Espanya)
Idioma: castellà
Durada: 75 minuts
Gènere: acte sacramental en to de farsa
Preu: gratuït

Reservar entrada

Sinopsi

¡Silencio, se piensa!: l’art com a camí cap a la llibertat en un món en què el pensament ha estat substituït per l’evasió i l’entreteniment.

El director del Gran Teatro del Mundo ha mort, i dos dels actors de la companyia, Cristino i Don Fiasco, s’han de buscar un futur. Tanmateix, el món ha canviat. En una distopia en què el teatre ja no és art, sinó un pur entreteniment, la Inspecció de Vides i Espectacles ho controla tot i exigeix la submissió a un «no pensament».

L’obra és definida com a «acte sacramental en to de farsa». A ¡Silencio, se piensa!, l’acte sacramental es renova per ser usat a manera de crítica, tant a les altes institucions i corporacions del món, que pretenen que deixem de pensar per fer-nos menys lliures, com a la indústria cultural, més preocupada de guanyar diners que de crear consciències crítiques i independents.

Producciones El Dramaturgo

Més que una companyia, Producciones El Dramaturgo funcionen com un nexe entre gent del sector. No hi ha un equip fix per a tots els seus muntatges, sinó que, segons el projecte, contacten amb els artistes adequats perquè treballin plegats. Creuen que, així, la varietat enriqueix els seus projectes però sense perdre el segell del grup, que intenten que sempre hi sigui present: la recerca constant per descobrir més coses sobre la vida.

Las sillas, de Ionesco (2018), que va ser estrenada a Jerez de la Frontera i a Madrid, és la primera obra de la companyia. Amniótica, de José Mateos (2020) i protagonitzada per Emilio Rosales, va estar de gira pel territori nacional i per Mèxic. Va ser premiada per l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya i el XII Festival MUTIS de Barcelona, i va ser seleccionada per al FITAG 2021. ¡Silencio, se piensa! ha estat multipremiada al Certamen de Teatre de Burguillos (millor direcció, il·luminació, vestuari i escenografia).

Més informació

 

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de