Skip to main content

ESPECTACLE INAUGURAL

The Viy

Educational Theatre of Zaporizhzhia National University

Dimarts 27 d’agost
Teatre Municipal de Girona, 19 h

Lloc d’origen: Zaporizhzhia (Ucraïna)
Idioma: projecte de dansa i plàstica
Durada: 45 minuts
Gènere: dansa-teatre
Preu: gratuït

The Viy està basada en una història del mateix nom: una novel·la de terror gòtic escrita el 1835 per l’escriptor ucraïnès Nikolai Gogol. La novel·la comença a Ucraïna, prop de Kíev, quan un grup d’estudiants de seminari de la ciutat se’n va de vacances a l’estiu i acaben vagant beguts pel camp. Perduts, passen una nit en companyia d’una bruixa demacrada. Esclata una baralla i un dels estudiants, Khoma, assassina la bruixa. Resulta, però, que a qui ha matat realment és a la bella filla d’un propietari i ara ha de seure amb el seu cos en una església durant tres dies per protegir-lo dels mals esperits.

Educational Theatre of Zaporizhzhia National University

L’Educational Theatre of Zaporizhzhia National University (ZNU) es va fundar l’any 2011 al Departament d’Actuació d’aquesta Universitat.

La finalitat del teatre té a veure amb la combinació i la consolidació seqüencial dels coneixements teòrics i les habilitats pràctiques dels estudiants: futurs actors de dramatúrgia i teatre. Els actors són estudiants del Departament d’Actuació de la ZNU. Busquen la innovació, que es reflecteix en els discursos, interessants tant per a adults com per a nens. Durant el període del 2011 al 2024, a partir de l’Educational Theatre, es van posar en escena nombroses produccions teatrals, des de la dramatúrgia fins a la música, i projectes coreogràfics.

La companyia la formen futurs actors de dramatúrgia i teatre que actualment estudien al Departament d’Actuació de la ZNU, i les seves produccions es diferencien pel fet de ser innovadores. Entre el 2011 i el 2024, a partir de l’Educational Theatre, es van posar en escena nombroses produccions teatrals, des de la dramatúrgia fins a la música, i projectes coreogràfics.

Trajectòria:
2014. 5è Festival Internacional d’Estudiants de Teatre a Istanbul (Turquia).
2016. Festival Internacional de Teatre d’Hongria.
2017. Festival Internacional de Teatre per a nens i joves a Bursa (Turquia).
2019. Trobada Internacional de Teatre Universitari a Lieja (Bèlgica) i XIX FITAG a Girona (Catalunya).

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de