Unicornios

Divendres 27 d’agost
Centre Cultural La Mercè de Girona, espai Escenamateur, 19 h.

Sinopsi

Quatre germans assisteixen al ritual de repartir les pertinences de la mare després del seu funeral. En aquest procés descobriran fragments de la història familiar en les veus de personatges que prenen vida a través d’objectes i cartes. En un bosc humit, l’exploradora, acompanyada per la neta de la família, persisteix en la recerca d’un unicorn. Les dues històries avancen en paral·lel i es troben per resoldre l’enigma de la memòria.

Unicorns és una obra que planteja la pregunta «què fer» davant l’adversitat i el dolor, com curar les ferides, les nostàlgies del que no s’ha dit o la por a preguntar. Vivim una vida limitada que amplia el seu horitzó i s’eixampla amb les arrels familiars, amb els records dels nostres ancestres.

Breu història del grup

La majoria dels membres d’Unicornio Teatro comencen el seu camí junts a la Universidad Popular de Rivas Vaciamadrid sota el guiatge de diferents professionals, com Antonio Atienza, Andrés del Bosque i Lidia Rodríguez. Sota la seva direcció, posen en escena muntatges com Entre tinieblas, Cabaret Afrodita, Rotas… El 2010 neix el grup actual, amb formació i direcció a càrrec de l’actor Chete Guzmán, director ja llavors de l’associació cultural Unicornio Azul Clarito, que havia muntat Romance de ciegos, Trece rosas i altres obres en col·laboracions. Divinas Palabras de Ramón María Valle-Inclán ha estat un dels seus treballs més premiats.

Unicornio Teatro és un grup obert de Rivas Vaciamadrid, encara que no tots els membres són del municipi. Des de gener de 2019, després el fantàstic recorregut realitzat al costat de Chete Guzmán, el grup ha continuat la seva trajectòria d’aprenentatge i treball amb una nova direcció, a càrrec de l’actriu, periodista i investigadora teatral Nieves Mateo. Amaranta Osorio és la dramaturga de l’obra Unicornios.