Skip to main content

FITAG als municipis

Què és el FITAG als Municipis?

Amb el FITAG als Municipis, el festival arriba a diferents localitats de la comarca del Gironès i aporta un toc d’emoció als seus escenaris. L’objectiu és apropar les arts escèniques de caràcter amateur a poblacions de tot el territori i oferir possibilitats d’intercanvi entre les companyies residents i les foranes.

Les actuacions, en aquests municipis, de companyies amateurs internacionals i estatals completen l’oferta teatral i artística ja existent a la comarca del Gironès, i ofereixen al públic l’oportunitat d’entrar en contacte amb estils i cultures diverses i d’obrir la mirada en relació amb el teatre de base. Les companyies aporten la seva riquesa cultural, la seva visió artística particular i disciplines innovadores, i creen experiències úniques per als espectadors locals.

Quina repercussió té?

La col·laboració extensa entre el FITAG i els municipis del Gironès té un impacte positiu en el teixit cultural de la regió. Permet que un públic més ampli accedeixi a l’art i la cultura, alhora que potencia el turisme cultural i fomenta la participació ciutadana. S’acosta, per tant, a un model de cultura policèntrica, en què els municipis es converteixen en espais de trobada i de convivència per als artistes i els habitants de la localitat.

El FITAG promou el diàleg i l’intercanvi cultural entre diferents països i tradicions artístiques, la qual cosa permet que el públic tingui l’oportunitat de descobrir noves formes de narrar històries, noves estètiques i noves maneres de crear i d’expressar-se. Això genera un enriquiment mutu, ja que les companyies també poden aprendre de l’entorn i de la cultura local. Es produeix, doncs, un intercanvi creatiu i un diàleg artístic inspirador per a totes les parts involucrades.

Quins municipis l’acullen?

Vidreres

Caldes de Malavella

Maçanet de la Selva

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de