Skip to main content

Made in Clarió

Les Fepipes

Divendres, 25 d’agost
Centre Cultural La Mercè, 19.30 h
Lloc d’origen: Girona (Catalunya)
Idioma: català i castellà
Durada: 80 minuts
Gènere: teatre documental i postdramàtic
Preu: gratuït
Reservar entrada

Sinopsi

Com reaccionem quan no es compleixen les nostres expectatives? De quina manera la indústria de la publicitat pot modelar el nostre estil de vida? Per què el capitalisme no és tan diferent d’un culte religiós?

Una periodista que treballa tretze hores diàries en un centre d’atenció telefònica i una profeta a qui Jesucrist ha deixat plantada. Ambdues experimenten el sotrac que provoca la falta de concordança entre expectativa i realitat.

Made in Clarió s’inspira parcialment en el llibre When Prophecy Fails, de Leon Festinger, ideòleg de la teoria de la dissonància cognitiva, un fenomen social que molts necessitem resoldre —autoenganyant-nos, si fa falta— per evitar la frustració crònica.

Una dissecció personal dels mites que conviuen dins nostre, en què la precarietat, la falsa meritocràcia, la violència estètica, la positivitat tòxica i l’autoexplotació permanent ressonen com a temes universals de la societat tardocapitalista.

Les Fepipes

Les Fepipes és un col·lectiu de teatre amateur en evolució constant. Estimen les arts escèniques que posen la mirada en la crítica social, sempre des de la vessant còmica i satírica. «Les Fepipes és un col·lectiu en què tothom participa en totes les fases de la creació, i, en conseqüència, parlem de nosaltres.» Per entendre Made in Clarió cal entendre que el grup representa una generació que pràcticament no ha conegut l’estabilitat, que viu en un estat perpetu de canvi i adaptació. «Aquesta “inestabilitat” es percep en molts sentits de les nostres vides, i ens hem acostumat a abraçar-la.» Per això, tot i que naixessin l’any 2015 a Barcelona com a Les Philippes, el 2023 ja no poden dir que siguin les mateixes; no només perquè hi hagi altres membres al grup, sinó perquè les seves inquietuds artístiques, personals i polítiques també han evolucionat. Les Fepipes, doncs, és una variació del seu primer nom que vol representar aquesta transformació contínua.

Més informació

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de