Skip to main content

Noitebras

Noitebras

Dijous 24 d’agost
Divendres 25 d’agost
Carbonera/Cisterna, 17 h
Lloc d’origen: Vigo (Galícia)
Idioma: gallec
Durada: 70 minuts
Gènere: drama
Preu: gratuït
Reservar entrada (24 d'agost)
Reservar entrada (25 d'agost)

Sinopsi

El diccionari de la Real Academia Galega defineix el substantiu femení noitebra com a ‘qualsevol au nocturna, com el mussol, l’òliba, etc.’ (segona accepció) o com a ‘foscor de la nit’ (3a accepció).

Un home té tancada una dona, però no sabem clarament per quina raó. Tant ell com ella tenen assumptes que s’han d’amagar però que tard o d’hora sortiran a la llum. Tot i que la dona és la presonera, no triga a adonar-se que té més poder sobre el seu raptor del que es pensa en un principi, i decideix utilitzar-lo per intentar dirigir l’estranya situació en què es veu immersa. La identitat d’aquests individus i la relació que s’estableix entre ells no són clares per als espectadors, que assisteixen a un duel entre els dos personatges per portar les regnes de la situació.

Noitebras

Els intèrprets i també autors i directors de Noitebras van iniciar i continuar la seva trajectòria teatral a escoles de formació dramàtica de la ciutat de Vigo i de comarques veïnes, amb les quals han representat, per separat, diverses obres. Han complementat aquesta experiència escènica amb l’autoria de peces dramàtiques pròpies. Després de quatre anys com a alumnes de l’Escola Municipal de Teatre de Vigo, van decidir muntar, l’any 2022, el seu propi grup, Noitebras Teatro, que pren el nom de la primera obra que han escrit en comú.

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de