Skip to main content

Situació bis

Grup de Teatre Sant Vicenç

Dimarts 22 d’agost
Pati de les Magnòlies (seu de la Generalitat a Girona), 21 h

Lloc d’origen: Sabadell (Catalunya)
Idioma: català
Durada: 80 minuts
Gènere: teatre de text / teatre polític / drama distòpic
Preu: gratuït
Reservar entrada

Sinopsi

Un grup de personatges enclaustrats en unes instal·lacions misterioses viuen esperant amb devoció, obsessivament, unes cartes que mai no diuen res i que puntualment apareixen dins d’una paperera, dipositades per uns carcellers estranys. Aquesta peça teatral, escrita el 1958, en plena dictadura franquista, parla de revolució i ens planteja si mai es podrà aconseguir del tot l’anhelada llibertat o bé si la societat quedarà sempre sotmesa a forces repressores i cruels, que van canviant de cara però que duen sempre el mateix vestit.

Una obra coral amb un marcat to reivindicatiu i polític. Manuel de Pedrolo explica que, per superar l’opressió, no s’han de canviar els representants o els interlocutors, sinó que cal canviar les estructures, el sistema sencer. Tots els règims, projectes i models polítics… són, en el fons, maneres diferents de tenir-nos sota control, obedients i callats? Cal una revolució constant per no convertir-nos en víctimes dels dominadors de torn?

Grup de Teatre Sant Vicenç

El Grup de Teatre Sant Vicenç (Centre Sant Vicenç) és una de les entitats teatrals sense ànim de lucre més importants de Sabadell, amb seu al barri de la Creu Alta. És un col·lectiu i un espai que dinamitza socialment la zona i que en el terreny cultural aporta moltíssim al conjunt de la ciutat. Amb una temporada formada per sis espectacles de gran format, els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres per Nadal i una programació de teatre de text alternativa, de petit format, al vestíbul del teatre, el Grup de Teatre Sant Vicenç intenta implicar el màxim de socis en els seus muntatges i ser el planter de noves fornades d’amants i apassionats de l’activitat escènica amb el seu Taller de Teatre per a infants i joves (amb més de dos-cents alumnes). A banda d’apostar pels musicals infantils-familiars de títol comercial, darrerament el grup ha vist la necessitat d’impulsar uns cicles de teatre d’autor.

Més informació

 

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de