Skip to main content

Activitats paral·leles FITAG 2023

Cada dia

La prèvia

Envelat (davant de la Casa de Cultura de Girona)
HORA: 18 h
DURADA: 90 minuts

A la Prèvia, els amants del teatre i del FITAG poden compartir l’emoció que se sent abans que pugi el teló i els actors surtin a escena. L’Envelat és el punt de trobada on es gaudeix d’aquesta estimulant atmosfera prèvia a les actuacions teatrals que tenen lloc als escenaris de la ciutat.

Un espai amb música, zones de descans i barra, en què els espectadors poden fer el toc, conversar tranquil·lament i connectar amb altres espectadors, compartint l’entusiasme i les expectatives sobre les actuacions que els esperen.

L’espai estarà obert al debat post-funció i de les 18 h fins a l’activitat Escena oberta.

ACTIVITAT SENSE RESERVA PRÈVIA

Assaig obert

Envelat (davant de la Casa de Cultura de Girona) o Auditori Josep Viader
HORA: 10 h
DURADA: 90 minuts

Els assajos oberts ofereixen una visió privilegiada al món del teatre amateur. Permeten apreciar la passió, la dedicació i la col·laboració que hi ha darrere les obres que es presenten als diversos espais escènics de Girona durant el festival. Aquesta iniciativa és, per a tots els amants del teatre, una oportunitat única per presenciar el procés creatiu de les companyies participants.

L’activitat té lloc a l’Envelat, el nou espai escènic del FITAG, on els artistes treballen intensament per donar vida a les seves actuacions teatrals. Durant els dies del festival, l’Envelat està obert al públic perquè pugui gaudir d’una experiència autèntica i íntima amb les companyies participants, veient com assagen, com afinen les seves interpretacions, com treballen els detalls i com experimenten amb noves idees per a les seves actuacions.

ACTIVITAT SENSE RESERVA PRÈVIA

Promoció de les companyies

Espais de la ciutat de Girona
HORA: 11 h
DURADA: 15 minuts

Durant els dies del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, els carrers de la ciutat es converteixen en l’escenari perfecte per a les companyies que hi participen. És una oportunitat única perquè els artistes interactuïn directament amb el públic i captin l’atenció dels qui passegen per la ciutat. 

Aquesta nova activitat de promoció permet que les companyies realitzin petites intervencions artístiques —des de representacions breus fins a performances sorprenents— en espais emblemàtics de Girona. Són moments especials, en què els artistes poden connectar amb el públic d’una manera més propera i convidar-lo a veure la seva obra.

ACTIVITAT SENSE RESERVA PRÈVIA

Dimecres 23 d’agost

FITAG futur

(matinal formativa de teatre per a joves)

Teatre de Contacte

Casa de Cultura de Girona
HORA: De 10 a 12 h i de 12 a 14 h
DURADA: 2 hores
EDAT: De 6 a 9 anys i de 10 a 13 anys
IDIOMA: català
PREU: gratuït
AFORAMENT: 15 persones per torn

Inscripció (10 h)Inscripció (12 h)

Sou d’aquelles persones que sempre aixequen la mà quan en un espectacle demanen voluntaris? O de les que sempre animen les festes familiars? O bé de les que amb un barret o un mocador improvisen diferents personatges? 

Doncs esteu de sort, perquè ha arribat el moment de treure-us la màscara… o de posar-vos-la! Al FITAG volem formar joves actors i actrius per a les properes edicions del festival. Apunteu-vos al nostre taller de teatre i salteu definitivament del pati de butaques a l’escenari.

La Susanna i la Joana us ensenyaran les eines bàsiques perquè sortiu del nostre escenari entre aplaudiments. Exercicis d’expressió corporal, jocs per treballar la improvisació o escenes dramàticament divertides. Només hi falteu vosaltres!

Dijous 24 d’agost

Maquilla’t bé, coi!

Laura Giberga

Envelat (davant de la Casa de Cultura de Girona)
HORA: 11 h
DURADA: 90 minuts
IDIOMA: multilingüe
PREU: gratuït

Inscripció

En aquest fascinant taller de maquillatge de carrer i artístic, l’actriu, perruquera i maquilladora Laura Giberga ens obre les portes a un món de possibilitats il·limitades. Amb la seva experiència i el seu talent excepcional, la Laura ens ofereix una oportunitat única per jugar amb la nostra imatge.

L’artista és filla d’una llarga tradició familiar de perruqueres, i ha dut aquest llegat a un nou escenari. Després de formar-se en estètica com a alternativa als seus estudis de teatre, ha consolidat una carrera destacada en el món de les arts escèniques. Amb la seva participació a la companyia Sienta la Cabeza, la Laura ha aconseguit fusionar la seva passió per la perruqueria, el maquillatge i l’espectacle en una experiència que omple els escenaris d’arreu del món des de fa més de vint anys.

Fórmules de finançament per a un projecte escènic amateur

La Nuclear

Auditori Josep Viader (Casa de Cultura de Girona)
HORA: 12 h
DURADA: 1 hora
IDIOMA: català
PREU: gratuït

Inscripció

La Nuclear és una assessoria cultural i gestoria d’entitats amb seu a Girona, fundada el 2019 per Nene Coca, un activista cultural amb una àmplia experiència en el sector artístic i associatiu. La Nuclear es presenta com una eina per superar dificultats: ofereix una sèrie de serveis per acompanyar i donar suport a projectes artístics i culturals.

En la sessió «Fórmules de finançament per a un projecte escènic amateur» es presentaran, d’una manera senzilla i entenedora, diferents opcions per aconseguir recursos econòmics per a la realització d’un espectacle teatral sense ànim de lucre. Suposarà, doncs, una guia pràctica per als artistes i grups amateurs que volen portar a terme els seus projectes escènics però que s’enfronten al repte de finançar-los.

No us perdeu l’oportunitat d’adquirir coneixements valuosos per posar en pràctica les estratègies de finançament més adequades als vostres projectes!

Divendres 25 d’agost

Fem un clown?

Claret Papiol

Auditori Josep Viader (Casa de Cultura de Girona)
HORA: 10 h
EDAT: Més de 16 anys
DURADA: 4 hores
IDIOMA:
multilingüe
PREU:
gratuït
EQUIP NECESSARI: xancletes i mitjons
AFORAMENT: 15 persones

Inscripció

El pallasso Claret Papiol, actor i pedagog, cofundador de Germans Poltrona i del Circ Cric, amb Claret Clown ens proposa endinsar-nos en un món màgic on el protagonista és un personatge tan positiu que creu fermament en tot el que emprèn. Ens captiva amb la seva ingenuïtat, tan pura, i ens proposa que siguem capaços de capgirar els conflictes, per transformar els fracassos en els triomfs més meravellosos de les nostres vides.

Guiats per Claret Papiol, reconegut actor de teatre i de televisió, aprendrem a cultivar el nostre sentit de l’humor i a compartir-lo amb els altres de manera autèntica i sincera. En resum, ens deixarem arrossegar per un antiheroi senzill i somiador que toca fermament de peus a terra però que no s’oblida de volar amb la seva poesia.

Contacontes

La Minúscula

Envelat (davant de la Casa de Cultura de Girona)
HORA: 11.30 h
DURADA: 60 minuts
IDIOMA: català
PREU: gratuït

Inscripció

Amb contes plens d’animals i d’animalades divertides, La Minúscula ens convidarà a unir-nos a una emocionant aventura teatral. Amb la seva passió i dedicació, ens farà somriure i ens transportarà a un món màgic, ple de fantasia i de rialles.

La Minúscula és una companyia de teatre que es dedica a la creació i distribució d’espectacles des de fa més de quinze anys. El teatre i els contes per a adults i infants l’han portat per tot Catalunya, per França i per Andorra.

En cada espectacle, la companyia ofereix l’oportunitat de deixar-se endur per la imaginació i viatjar a un món màgic, on viure moments únics de connexió i entreteniment. Seieu i prepareu-vos per gaudir d’una experiència única, en què us embarcareu en una aventura inoblidable i plena de sorpreses!

Dissabte 26 d’agost

Ballaruga de la ceba

El Foment

Envelat (davant de la Casa de Cultura de Girona)
HORA: 11 h
DURADA: 90 minuts
AFORAMENT: 30 persones
IDIOMA: multilingüe
PREU: gratuït
AFORAMENT: 30 persones

Inscripció

El Foment ens ofereix iniciar-nos en diferents balls i danses tradicionals catalanes, amb l’objectiu principal d’enriquir la cultura del nostre país mitjançant l’aprenentatge del ball en rogle i la pràctica del repertori català. A través d’aquesta activitat, els participants tindran l’oportunitat d’endinsar-se en les danses tradicionals d’arreu del territori català i d’aprendre els balls relacionats amb diferents celebracions.

S’exploraran diversos estils de ball, com ara el ball en rogle, el ball en parella i el ball en cercle, de manera que els participants podran experimentar una gran varietat de ritmes i coreografies, i descobrir la riquesa de la tradició catalana en aquest àmbit. Es posarà l’èmfasi a potenciar les particularitats de cada gènere, com ara el timbre, el to, el gest i el caràcter interpretatiu, per donar a conèixer i divulgar el repertori.

Speakers’ Corner

FITAG

Envelat (davant de la Casa de Cultura de Girona)
HORA: 12.30 h
DURADA: 60 minuts
IDIOMA: multilingüe
PREU: gratuït

L’Speakers’ Corner és un espai d’autogestió pensat per fomentar la interacció entre les companyies participants al festival i la comunitat de teatre amateur del territori, en què podran compartir les seves experiències, donar a conèixer les seves trajectòries i proposar debats sobre temes d’interès comú.

L’objectiu principal de l’Speakers’ Corner és fomentar el diàleg, la col·laboració i l’intercanvi d’idees per tal que es conegui més bé el treball dels artistes i es puguin establir contactes professionals i sinergies que permetin enriquir el món de les arts escèniques.

ACTIVITAT SENSE RESERVA PRÈVIA

Organitza

Coordina

Amb la col·laboració de